דף הבית » שיש למטבח
המטבח הוא החלל המרכזי בבית.
בני הבית מבקרים בו בממוצע לפחות 4-5 פעמים ביום ואנשים רבים העובדים במטבח שעות רבות רק מעלים בחזקה את החשיבות של בחירת שיש נכונה למטבח. השיש במטבח הוא גם משטח העבודה בו, והוא חשוף לא פעם לחומרי גלם שונים, לחות, מים, טמפרטורה חמה/קרה ואפילו תבלינים ולכלוך.
מסיבות אלה ואחרות חשוב לבחור שיש למטבח שיתאים לצרכים שלנו ולשימוש שלנו במטבח, תוך הקפדה על איכות ועמידות השיש לאורך שנים רבות קדימה. איכות המשטח בשילוב עם רעיון עיצובי שישדרג את מראה המטבח שלכם תהווה את הבחירה האידיאלית של שיש למטבח שלכם.
שיש בישראל מתייחס לאבנים מסוגים שונים כמו גרניט או גיר למשל. באמצעות חומרי גלם שונים ניתן להפיק משטחי שיש יפיפיים, מעוצבים, בעוביים שונים ובאיכויות שונות.
קיימות אבנים שונות לצרכים שונים ולכן חשוב להתאים את האבן המתאימה ביותר לצרכים שלכם. כך למשל גרניט פורצלן תתאים בדרך כלל לריצוף, בעוד אבן קיסר תתאים למשטחי עבודה במטבח. שיש למינם יכול להתאים גם לחיפוי וריצוף וגם למשטחי עבודה וכך הלאה.
כמו כן, כדאי לדעת כי יש אבנים המכילות חומרים טבעיים בלבד ללא חומרים סינתטיים רעילים ואלה חיוניות לצורך בנייה ירוקה.
אנו ב-FERRETTI מלווים את לקוחותינו עוד בשלב הייעוץ והתכנון ונשמח לסייע לכם בבחירת השיש המתאים ביותר למטבח שלכם לפי אפיון הצרכים והחלומות שלכם.
את מרבית סוגי השיש ניתן להתאים מבחינת צבעים, סגנונות ועוביים אולם חשוב להבין כי השיש במטבח נחשף לחומרי גלם שונים בעבודה עם אוכל, תבלינים, מים, טמפרטורות שונות ועוד. כמו כן יש הצורך לשמור על האזור נקי ואסתטי ולכן ייעשה שימוש תדיר בחומרי ניקיון שונים לעתים אפילו מדי יום.
כאשר אתם בוחרים את סוג השיש המתאים למטבח שלכם יש לקחת בחשבון שימוש בחומרי גלם שעברו תהליך ייצור מיוחד תוך שימוש באבקות מינרליים שסייעו בחיזוק ויציבות חומר הגלם והתאמתו לצרכים השונים בעבודה במטבח.
מלבד משטח העבודה המרכזי במטבח, איים, שולחן אוכל ודלפקים שונים ניתן לעשות שימוש בשיש גם לחיפוי הקירות (או חלק מהם) וכן לריצוף המטבח. בין אם אתם עובדים עם מעצבי פנים המסייעים לכם בבחירת העיצוב, סוג הגימור, הצבעים ואפילו סוג השיש. אנו ממליצים בכל זאת לפנות אלינו כבר משלב ההתייעצות הראשית ועד ההתקנה הנקייה והמקצועית אצלכם בבית.